Dacă o atingere accidentală ajunge mereu la Delete, BIG Launcher, BIG Phone și BIG SMS îți permit să excluzi această acțiune din utilizarea zilnică. Contactele, istoricul apelurilor și mesajele au controale de ștergere separate, toate dezactivate implicit. Verifică fiecare în Preferințe.
Ar trebui să poți căuta un număr sau să citești un mesaj fără ca o opțiune de ștergere nedorită să te încurce. Eliminarea opțiunii menține Delete în afara acestui drum.
Aceste setări sunt pentru prevenirea ștergerii în cadrul aplicațiilor configurate. Ele nu pot restaura o înregistrare care a fost deja ștearsă.
Controalele se aplică în BIG Launcher, BIG Phone și BIG SMS. Ele nu elimină opțiunea de Delete din Google Messages, o altă aplicație de Contacte sau o altă aplicație care afișează același istoric al apelurilor. Utilizează aplicațiile de comunicare ale căror controale le-ai configurat.
Verifică cele trei setări de ștergere
Din ecranul de pornire BIG Launcher, atinge cele trei puncte de lângă ceas și alege Preferințe. Revizuiește fiecare setare în loc să presupui că un singur comutator le acoperă pe toate trei.
- Contacte: deschide Preferințe → Contacte → Add contact delete option și las-o dezactivată. Aceasta menține Delete contact în afara părții de jos a detaliilor unui contact.
- Istoricul apelurilor: deschide Preferințe → Telefon → Show Delete button și las-o dezactivată. Controlul de ștergere pentru elementele din jurnalul de apeluri nu este oferit în BIG Phone.
- Mesaje: deschide Preferințe → Mesaje → Show Delete button și las-o dezactivată. Acțiunea de ștergere a mesajelor nu este oferită în BIG SMS.
Dacă utilizezi setări separate în BIG Phone sau BIG SMS în loc să moștenești setările de la BIG Launcher, verifică și Preferințele propriei aplicații.
Citește mesaje și alege o acțiune vizibilă
În BIG SMS, atinge un mesaj pentru a deschide ecranul său de acțiuni. Acțiunile disponibile pot include Call now, Reply, Resend și Forward. Delete apare doar atunci când ștergerea este permisă. Nu este necesar să ții apăsat mesajul pentru a deschide un meniu de acțiuni ascuns.
O glisare laterală în listele de contacte, mesaje sau istoric apeluri nu șterge, nu ascunde și nu elimină un element. Aceasta face o diferență utilă dacă o atingere intenționată se transformă uneori într-o glisare: nu devine un gest de glisare pentru ștergere în aceste liste.
Verifică controalele fără a șterge o înregistrare
- Deschide un contact și verifică sfârșitul detaliilor sale. Delete contact ar trebui să lipsească.
- Deschide o intrare din istoricul apelurilor în BIG Phone și confirmă că opțiunea de Delete lipsește.
- Atinge un mesaj în BIG SMS și verifică ecranul său de acțiuni. Asigură-te că Delete lipsește. Celelalte acțiuni depind de mesaj și de setările tale.
- Dacă o opțiune de ștergere este încă vizibilă, revino la Preferințele aplicației corespunzătoare și verifică setarea.
Nu este necesar să activezi ștergerea sau să ștergi o înregistrare reală pentru a efectua această verificare.
Menține posibilitatea unei curățări deliberate
Poți activa o opțiune de ștergere mai târziu, când dorești să faci o curățare. Activează doar setarea de care ai nevoie, finalizează curățarea, apoi dezactiveaz-o din nou.
Păstrează acțiunile pe care le utilizezi. Exclude Delete.
Configurează BIG Launcher cu BIG Phone și BIG SMS, apoi verifică controalele pentru contacte, istoricul apelurilor și mesaje înainte de a te baza pe noua configurație.