Уроци и ръководства

Не допускайте Delete във вашите контакти, съобщения и история на обажданията

Ако случайно докосване постоянно попада на Delete, BIG Launcher, BIG Phone и BIG SMS ви позволяват да изключите това действие от ежедневната употреба. Контактите, историята на обажданията и съобщенията имат отделни контроли за изтриване, всички деактивирани по подразбиране. Проверете всяка от тях в Предпочитания.

Трябва да можете да потърсите номер или да прочетете съобщение, без нежелан избор за изтриване да ви пречи. Премахването на опцията не допуска Delete по този път.

Тези настройки са за предотвратяване на изтриване в конфигурираните приложения. Те не могат да възстановят запис, който вече е бил изтрит.

Контролите се прилагат в BIG Launcher, BIG Phone и BIG SMS. Те не премахват Delete от Google Messages, друго приложение за контакти или друго приложение, показващо същата история на обажданията. Използвайте комуникационните приложения, чиито контроли сте конфигурирали.

Проверете трите настройки за изтриване

От началния екран на BIG Launcher докоснете трите точки до часовника и изберете Предпочитания. Прегледайте всяка настройка, вместо да приемате, че един превключвател покрива всичките три.

  1. Contacts: отворете Preferences → Contacts → Add contact delete option и я оставете изключена. Това премахва Delete contact от долната част на детайлите на контакта.
  2. Call history: отворете Preferences → Phone → Show Delete button и го оставете изключен. Контролът за изтриване на елементи от регистъра на обажданията не се предлага в BIG Phone.
  3. Messages: отворете Preferences → Messages → Show Delete button и го оставете изключен. Действието за изтриване на съобщения не се предлага в BIG SMS.

Ако използвате отделни настройки в BIG Phone или BIG SMS, вместо да наследявате настройки от BIG Launcher, проверете и собствените Предпочитания на това приложение.

Прочетете съобщения и изберете видимо действие

В BIG SMS, докоснете съобщение, за да отворите екрана с действия. Наличните действия могат да включват Call now, Reply, Resend и Forward. Delete се появява само когато изтриването е разрешено. Не е необходимо да задържате съобщението, за да отворите скрито меню с действия.

Плъзгане настрани в списъците с контакти, съобщения или история на обажданията не изтрива, скрива или отхвърля елемент. Това прави полезна разлика, ако предвидено докосване понякога се превърне в плъзгане: то не се превръща в жест за плъзгане за изтриване в тези списъци.

Проверете контролите, без да изтривате запис

  1. Отворете контакт и проверете края на неговите детайли. Delete contact трябва да липсва.
  2. Отворете запис от историята на обажданията в BIG Phone и потвърдете, че контролът за изтриване липсва.
  3. Докоснете съобщение в BIG SMS и проверете екрана с действия. Проверете дали Delete липсва. Другите действия зависят от съобщението и вашите настройки.
  4. Ако опцията за изтриване все още е видима, върнете се към Предпочитания на съответното приложение и проверете неговата настройка.

Няма нужда да включвате изтриването или да изтривате реален запис, за да направите тази проверка.

Поддържайте възможността за целенасочено почистване

Можете да активирате опция за изтриване по-късно, когато действително искате да почистите. Включете само настройката, от която се нуждаете, завършете почистването, след което я изключете отново.

Запазете действията, които използвате. Не допускайте Delete.

Настройте BIG Launcher с BIG Phone и BIG SMS, след което проверете контролите за контакти, история на обажданията и съобщения, преди да разчитате на новата настройка.

Вижте приложенията в Google Play

Вижте настройката